L’Ajuntament de Girona, amb el suport tècnic extern de COMA, ha posat en marxa un procés deliberatiu que vol reflexionar entorn el model educatiu de la ciutat amb la finalitat de millorar-lo en termes d’equitat en l’accés i en els resultats.
Aquest procés compta amb la participació del conjunt d’agents que conformen la comunitat educativa i promou la reflexió compartida des d’un punt de vista pluridimensional per tal d’assentar uns fonaments socioeducatius que guiïn i marquin l’actuació educativa dels infants i joves de Girona a mitjà i llarg termini.
Els grans àmbits d’anàlisi que s’hi aborden i que esdevenen prioritaris a l’hora de garantir el compliment efectiu del dret a l’educació a la ciutat són, fonamentalment, aquells que afecten les garanties d’igualtat d’oportunitats en l’accés a l’escolarització, la lluita contra la segregació escolar, les polítiques de lluita contra el fracàs escolar i l’abandonament educatiu prematur, la potenciació de la formació al llarg de la vida, el dret a la formació més enllà de l’horari lectiu, i el dret a l’atenció de la diversitat educativa. Aquests àmbits no exhaureixen pas l’agenda de política educativa, però sí que identifiquen les dimensions sobre les quals cal desplegar polítiques que garanteixin el dret a l’educació.
Amb aquest projecte en marxa, COMA acompanya els poders públics, en col·laboració amb la comunitat educativa, a desplegar polítiques que assegurin l’interès dels individus en el seu procés de formació i desenvolupament personal.